Шановні Споживачі!

Збаразьке МКППОБ «Добробут» повідомляє Споживачів  про зміну норм надання послуг з вивезення побутових відходів на території Збаразької міської територіальної громади на 2023-2027 рр.

       Норма – це кількісний показник споживання послуг з вивезення побутових відходів, які утворюються на одну розрахункову одиницю (одного мешканця для житлової забудови, одне місце в готелі, гуртожитку та ін., 1 кв.м торгівельної та складської площі, вокзалів, автостоянок, пляжів та ін.; одне відвідування для поліклінік тощо) за одиницю часу.

      Норми мають обмежений термін та відповідно до Правил надання послуг з поводження з побутовими відходами, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2008 року № 1070, норми переглядаються один раз на п’ять років шляхом проведення вимірювання кількості побутових відходів, що утворюється за одиницю часу, або на підставі фактичного обсягу надання послуг за попередній період.

      Відповідно до Правил визначення норм надання послуг з вивезення побутових відходів, затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 30.07.2010 № 259 та у зв’язку зі збільшенням фактичного утворення побутових відходів у житлових будинках, на підприємствах, в установах та організаціях та враховуючи зазначені Правила надання послуг з поводження з побутовими відходами, виникла необхідність затвердити норми надання послуг з вивезення побутових відходів на території Збаразької міської територіальної громади.

       Норми надання послуг з вивезення побутових відходів є важливим показником у системі санітарного очищення міста, необхідним для:

– використання під час планування робіт з організації збирання, вивезення побутових відходів;

– визначення необхідної кількості обладнання для збирання та перевезення побутових відходів та обслуговуючого персоналу у сфері поводження з ними;

– розрахунків вартості послуг із вивезення побутових відходів.

      Затвердження норм надання послуг з вивезення побутових відходів сприятиме поліпшенню санітарно-епідеміологічного стану міста та є актуальним для забезпечення стабільної роботи підприємства – виконавця послуги з вивезення побутових відходів, дозволить підвищити якість надання цих послуг та рівень організації робіт у сфері поводження з побутовими відходами.

        Якщо залишити ситуацію без змін, це призведе до того, що вивезення побутових відходів буде здійснюватися без належного та правильного обліку та ідентифікації споживача послуг з вивезення побутових відходів, оскільки на сьогоднішній день норми утворення побутових відходів не є коректними фактичними показниками об’ємів утворення ТПВ.                                                                                                                                                                                                                                                        

        Норми надання послуг з вивезення побутових відходів у житлових будинках, підприємств, установ, організацій  на території Збаразької міської територіальної громади вводяться в дію з 01.02.2023 року. Тому, нарахування плати за послугу з поводження з побутовими відходами з 01.02.2023 року буде здійснюватися згідно  нових  норм.

     Таким чином,  плата з розрахунку на 1 мешканця становитиме:

  •  будинок приватного сектору з присадибною ділянкою – 36 грн. 75 коп.
  •  багатоквартирні будинки – 34 грн. 50 коп.

Адміністрація Збаразького МКППОБ «Добробут»